Ливърпул спечели Купата на Англия за осми път в историята си.

...
Ливърпул спечели Купата на Англия за осми път в историята си.
Коментари Харесай

Ливърпул с втора купа след дузпи срещу Челси

Ливърпул спечели Купата на Англия за осми път в историята си. Мърсисайдци стигнаха до втория си трофей през сезона след повтаряне на финала за Купата на Лигата против Челси, предава Sportal.bg. Отново двата тима не съумяха да си отбележат гол в границите на 120 минути и се стигна до дузпи, които " алените " завоюваха с 6:5.

Мърсисайдци започнаха по-силно и в петата минута пробив на Диас можеше да докара до първия гол. Колумбиецът опита да намери Тиаго пред вратата, само че подаването се оказа прекомерно мощно. Секунди по-късно Салах стреля с глава над вратата. Отборът на Юрген Клоп несъмнено имаше преимущество, а Диас създаваше съществени проблеми на отбраната на противника. В осмата минута той бе изведен превъзходно от Александър-Арнолд, напредна самичък срещу Менди, само че вратарят съумя да отрази удара. Кейта не съумя да уцели вратата при добавката.

Диас продължи да тормози Чалоба и сътвори идващото състояние в 13-ата минута. Той опита да стреля, само че бе блокиран. Топката стигна до Александър-Арнолд, само че и бранителите на Челси успяха да отклонят и неговия опит. Лондончани стигнаха до първата обстановка пред вратата на Алисон в 17-ата минута. Останаха подозрения за игра с ръка на Лукаку преди Пулишич да прати топката около дясната греда.

След още няколко обстановки пред наказателното поле на Челси, отборът на Тухел стигна до отлична опция да открие резултата в 23-ата минута. Маунт намери отлично Пулишич в наказателното поле. Американският национал насочи топката към десния ъгъл на Алисон, само че тя мина около вратата. След като оцеляха при първичния напън на мърсисайдци, лондончани започнаха да се усещат по-комфортно. В 28-ата минута Маркос Алонсо бе изведен от Пулишич, само че Алисон бе чудесно позициониран, съкрати ъгъла и съумя да спре удара.

След половин час игра Мохамед Салах седна на терена, като сподели, че не се усеща добре. Контузията на египтянина наложи ранна промяна и в игра се появи Диого Жота. Секунди след смяната Челси стигна до нова опция. Пулишич получи топката от Маунт в наказателното поле. Той опита да откри съотборник, само че бранителите на мърсисайдци съумя да блокират подаването и да изчистят.

Малко преди почивката Жота пропусна добра опция да откри резултата. Центриране на Робъртсън го откри пред вратата, само че португалецът прати топката над вратата. В добавеното време на първата част и Челси стигна до добър късмет. Лукаку бе изведен от Пулишич, само че и неговият удар не бе прецизен.

Второто полувреме стартира вихрено и с няколко положения пред вратата на Ливърпул. Първо Маунт бе изведен зад отбраната, само че имаше подозрения за засада. Английският национал остави топката тя стигна до Алонсо, който стреля и кълбото мина на сантиметри от лявата греда на Алисон. Секунди по-късно Пулишич имаше превъзходна опция, само че ударът бе в обсега на вратаря и той съумя да го отрази. В 49-ата минута Маркос Алонсо стреля от фал, топката мина над Алисон и се удари в гредата.

Двата тима редуваха интервали, в които доминириха. След отличното начало на втората част на лондончани последва мощен интервал за Ливърпул. Жота пропусна добра опция, откакто бе открит от Александър-Арнолд, а малко по-късно Луис Диас намери пространство за удар на границата на наказателното поле и стреля, а топката мина покрай дясната греда на Менди.

Атаките не спираха и двете порти. Отборът на Клоп имаше малко повече надзор идващите минути. Защитата на лондончани се справяше, само че в 61-ата минута остави Жота да стреля. Топката обаче мина около вратата. Тухел пусна в игра Н’Голо Канте, който пропусна последните три мача на отбора, на мястото на Матео Ковачич. Малко по-късно пристигна следващият удар на Пулишич, който не откри задачата.

Ливърпул имаше преимущество в последната част на дуела и не спря да търси гола. В 84-ата минута Диас нацели гредата със мощен удар. Секунди по-късно чудесно центриране на влезлия като резерва Милнър намери Анди Робъртсън пред опразнената врата. Бранителят засече топката от въздуха, само че не съумя да я насочи във вратата и тя се удари в дясната греда.

В последната минута на постоянното време Диас можеше да се откъсне, но Тиаго Силва действа чудесно и не му разреши. Колумбиецът въпреки всичко откри пространство за удар и насочи топката към горния ляв ъгъл, само че топката мина около вратата.

Двата тима не съумяха да си отбележат гол в постоянното време, както и във финала за Купата на Лигата. За началото на продълженията Юрген Клоп направи изненадваща промяна, като извади Вирджил Ван Дайк и пусна Жоел Матип. В отбора на Ливърпул се усещаше отмалялост. Диас и Мане опитаха да вършат независими пробиви, само че нямаха сили да ги завършат. Пред другата врата имаше обстановка, в която резервата Зиеш бе избутан от Конате в наказателното поле, само че съдията реши, че няма нарушаване.

Челси изглеждаше по-свеж и опита да натисне, само че стигна единствено до няколко рискови центрирания и неакуратен удар на Маунт. През второто продължение към този момент умората се отрази доста съществено и на двата тима, а темпото очевидно спадна. Така още веднъж се стигна до дузпи. При тях Сесар Аспиликуета удари гредата, а първите четирима изпълнителни на Ливърпул бяха точни. Садио Мане имаше късмет да донесе успеха, само че ударът му бе отразен от сънародника му Едуар Менди. Мейсън Маунт направи пропуск и Цимикас реализира победната дузпа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР